Verzekeringsrecht

Wij regelen uw juridische hulp bij letselschade, kosteloos! De aansprakelijke betaalt.

Letselschade

Verkeersongeval, bedrijfsongeval, een ongeval in huis of letselschade ten gevolge van een gebrekkig product.

Van het ene op het andere moment kunt u betrokken raken bij een ongeval waarbij letselschade is oplopen, vaak lichamelijke, geestelijke materiële en/of immateriële schade. Wanneer letselschade buiten uw schuld is veroorzaakt, kunt u de schade verhalen op de wederpartij. Schade kan bijvoorbeeld bestaan uit het eigen risico van de zorgverzekering, kosten huishoudelijke hulp of gemist inkomen doordat u (tijdelijk) niet uw werk meer kunt doen of smartengeld.

Alles over verzekeringsrecht onder 1 dak.

Alles over verzekeringsrecht onder 1 dak.

Schadeclaim

Meestal hoeft u niet te procederen om uw schade vergoed te krijgen waardoor alleen buitengerechtelijke kosten ontstaan om uw schadeclaim te vorderen. Wanneer de aansprakelijkheid van de wederpartij vast staat, dan vergoed de (verzekeraar van de) wederpartij de kosten voor rechtsbijstand. Nu de kosten voor buitengerechtelijke hulp een onderdeel is van uw schade en vast staat dat de wederpartij aansprakelijk is voor uw ongeval, dan kunnen wij deze kosten verhalen op de wederpartij waardoor u ons niet hoeft te betalen.

De juristen van EMYRTAN staan u bij met advies. Wij claimen uw schade bij de aansprakelijke verzekeraar, kosteloos. Meld uw letselschade bij EMYRTAN om juridische problemen te voorkomen.

Verkeersongeval

Wanneer u in Nederland bent aangereden als voetganger, met de fiets, scooter, motor of auto en u loopt daarbij letselschade op dan heeft u recht op een letselschadevergoeding. Voor u als slachtoffer van een verkeersongeval is de juridische dienstverlening van EMYRTAN kosteloos. De kosten die wij maken om u te helpen worden door de aansprakelijke wederpartij betaald. EMYRTAN gaat er voor zorgen dat u een zo hoog mogelijk schadeclaim vergoed krijgt door de verzekeraar van de wederpartij.

Bedrijfsongeval

Bij een bedrijfsongeval kan letselschade worden opgelopen. De werkgever wordt aansprakelijk gesteld. De werkgever is verzekerd voor bedrijfsongevallen waarbij de schadevergoedingsclaim wordt neergelegd bij de verzekeraar. EMYRTAN verleend u juridische bijstand bij de onderbouwing van het bedrijfsongeval, de aansprakelijkheid en het bepalen van de hoogte van de schadevergoeding. EMYRTAN kan vrijwel altijd een letselschadevergoeding voor uw bedrijfsongeval claimen. De juridische hulp is voor u gratis omdat de Wet regelt dat de aansprakelijke wederpartij de letselschade moet vergoeden.

Schadevergoeding

De hoogte van het letselschade bedrag is afhankelijk van uw letselschadezaak, de gevolgen van uw letsel en de ernst van het letsel en de duur van tijdelijk, gedeeltelijk of blijvend herstel.  EMYRTAN geeft advies over de schadevergoeding, aansprakelijkheid en verzorgt de volledige correspondentie met de wederpartij. Wanneer aansprakelijkheid vast staat verhalen wij de letselschade op de wederpartij.  Alle buitengerechtelijke kosten worden verhaald bij de aansprakelijke wederpartij, daarmee is onze juridische dienstverlening voor u kosteloos.

Materiele schade

Materiele schade is schadevergoeding in euro’s, bijvoorbeeld de schade aan uw voertuig, kleding of goederen. Maar ook ziekenhuiskosten, verpleging thuis, vervoerskosten en gemiste inkomsten.

Immateriële schade

Immateriële schade is niet uit te drukken in geld, het is heel persoonlijk. Het verlies aan levensvreugde, pijn en verdriet kan ernstig of minder ernstig zijn en daarom is het moeilijk om de waarde te bepalen. Voor ernstige immateriële schade kunt u een letselschadevergoeding claimen in de vorm van smartengeld, maar is vaak moeilijk aan te tonen en te waarderen in geld.